Haber Konseyi | Doğru Tarafsız Gazetecilik

İsrail ve ABD’den ortak adım… Hedefteki ülke belli oldu

İsrail ve ABD’den ortak adım… Hedefteki ülke belli oldu
HaberKonseyi Editör
HaberKonseyi Editör( editor@haberkonseyi.com )
14 views
02 Aralık 2022 - 12:36

Dünya aylardır Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşı korku içinde izliyor. Binlerce hayata mal olan savaş son sürat devam ederken İsrail ve ABD’den gelen flaş hamle sonrası tüm gözler Orta Doğu’ya çevrildi.

Dünyanın gözü kulağı 24 Şubat’tan beri Ukrayna savaşında. ..

Ancak Ukrayna’dan yüzlerce kilometre ötede de bir savaş ihtimali bulunuyor.

ABD ve İsrail’in ortak hamlesi bir anda gözlerin Orta Doğu’ya dönmesine neden olurken Rusya merkezli Russia Today (RT) ABD ve İsrail’in hedefindeki ülkeyi açıkladı.

İsrail ve ABDden ortak adım... Hedefteki ülke belli oldu

RT ‘İsrail ve ABD, İran’a yönelik saldırıları simüle eden tatbikatlar düzenliyor’ başlıklı haberinde şu ifadeler yer aldı;

‘Tatbikatlar, İsrail ordusunun başkanının Washington’u gelecekte Tahran’a yönelik bir saldırıya hazırlanmaya çağırmasının ardından geldi.’

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), tatbikat kapsamında bölgesel tehditler karşısında çeşitli senaryoların uygulandığını duyurdu.

Aynı açıklamada şu ifadelere yer verildi;

‘Bu tatbikatlar, Orta Doğu’daki ortak endişelere, özellikle İran’dan kaynaklananlara yanıt olarak iki ordunun stratejik işbirliğinin önemli bir bileşenidir.’

Tatbikat kapsamında 4 İsrail, 4 ABD F-35’inin beraber uçtuğu bu uçaklara bir ABD KC-135 tanker uçağının eşik ettiği açıklandı.

Askeri uzmanlar İsrail’in İran’a yönelik olası bir hava saldırısını simüle ettiğinin altını çizerken bu tatbikatta ABD’nin de yer alması Tahran’a gözdağı olarak yorumlanıyor.

İsrail ve ABDden ortak adım... Hedefteki ülke belli oldu

İsrail medyası daha önce İsrail Hava Kuvvetleri’nin yakıt ikmaline ihtiyaç duymadan İran’daki hedefleri vurup dönebilecek şekilde geliştirdiğini öne sürmüştü.

Ancak son tatbikatta yakıt uçağının da kullanılması bu iddiayı zayıflattı.

Söz konusu haberlerde F-35 uçaklarının kullandığı mühimmatlar arasına bin kilogramlık yeni bir füze eklediği bilgisi de yer almıştı.

Hayatın Her Alanına Dair Haberler Hakkında Tarafsızca Doğru Bilgiye Ulaşmanın Yolu ! Bizi Okuyun Haberiniz Olsun !