Antalya ve çevre illerde vatandaşları korkutan bir deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, saat 13.21’de merkez üssü Serik ilçesi olan 4.9 büyüklüğünde bir sarsıntı kaydedildi. Depremin 28,25 kilometre derinlikte gerçekleştiği belirlendi.
Gece saat 03.31’te ise merkez üssü Konyaaltı ilçesi olan 4.3 büyüklüğünde bir deprem daha yaşanmıştı. Bu sarsıntının ardından günün ilerleyen saatlerinde gerçekleşen 4.9 büyüklüğündeki deprem, bölgede endişeye yol açtı.
Deprem Antalya’nın yanı sıra çevre illerden de hissedildi. Bazı vatandaşlar ani sallantı üzerine kendilerini dışarı atarken, yetkililer tarafından yapılan açıklamada şu ana kadar olumsuz bir durumun kaydedilmediği belirtildi. AFAD, vatandaşlara depreme karşı tedbirli olmaları ve resmi bilgilendirme kanallarını takip etmeleri çağrısında bulundu.
Deprem, sosyal medyada da geniş yankı bulurken, bölgede yaşayanların korku ve paniği kısa süreli oldu. Yetkililer, artçı sarsıntı ihtimaline karşı uyanık olunması gerektiğini vurguladı.
AFAD, bölgedeki son depremlerle ilgili bilgilere internet sitesi üzerinden de erişim imkanı sağlıyor. Antalya’daki sarsıntılar, hem yerel halk hem de çevre illerde yaşayanlar tarafından yoğun bir şekilde hissedildi ve vatandaşlar güvenlik önlemleri almak için kısa süreli panik yaşadı.
Depremin ardından ilgili birimler bölgede olası olumsuzluklar için hazır beklerken, herhangi bir can veya mal kaybı bildirilmedi. Vatandaşlar, AFAD ve yerel yetkililerin uyarılarına dikkat etmeleri konusunda bilgilendirildi.


















