Haber Konseyi | Doğru Tarafsız Gazetecilik

Sivas’ta 4.7 ve 4.1 büyüklüğünde 2 deprem

Sivas’ta 4.7 ve 4.1 büyüklüğünde 2 deprem
HaberKonseyi Editör
HaberKonseyi Editör( editor@haberkonseyi.com )
2 views
17 Ekim 2024 - 12:46

Sivas’ta 10 dakika arayla iki deprem meydana geldi. Kent saat 11.29’da yaşanan 4.7’lik depremin ardından 11.39’da bu kez 4.1 ile sallandı. İşte detaylar…

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 11.29’da, merkez üssü Sivas’ın merkez ilçesi olan 4,7 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.

Deprem’in 10,57 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi.

Sivas AFAD yetkilileri, şu ana kadar olumsuz bir ihbar gelmediğini, ilk belirlemelere göre can kaybı ve yıkımın olmadığını, ekiplerin sahadaki çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

10 DAKİKA ARA İLE 2 DEPREM

AFAD Sivas merkezde 11.39’da 4.1 büyüklüğünde ikinci bir depremin meydana geldiğini duyurdu.

BAKAN YERLİKAYA’DAN AÇIKLAMA

Bakan Yerlikaya açıklamasında, “Sivas’ta 4.7 ve on dakika arayla 4.1 büyüklüğünde meydana gelen depremlerde, AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına derhal başladı.

İlk belirlemelere göre herhangi bir olumsuz durum bulunmamaktadır. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun.” denildi.

VALİ ŞİMŞEK’TEN AÇIKLAMA

Sivas Valisi Yılmaz Şimşek: “İki deprem neticesinde saha tarama çalışmalarımız devam ediyor. Şu ana kadar bizlere iletilen olumsuz durum yok. Ama tarama çalışmalarımız devam ediyor.

Kısa süreli panik oluştu. Öğrencilerimiz panik nedeniyle dışarıya alındı. Ben de o sırada bir okuldaydım. Öğrencileri dışarıya aldık, genel itibarıyla hissedildi ama çok da uzun süren bir deprem olmadı.

Gerekli tedbirleri alıyoruz. Okullarımızı tatil edebiliriz şu anda onu değerlendiriyoruz. Saha tarama çalışmalarımı devam ediyor. Duruma göre gerekli tedbirleri alacağız.

OKULLAR TATİL EDİLDİ

Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, “İlimiz merkeze bağlı Hacıali ve Ağılkaya köylerinde meydana gelen 4,7 ve 4,1 büyüklüğündeki iki depremin ardından 17.10.2024 Perşembe günü il merkezinde eğitim-öğretime (1) gün süreyle ara verilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” dedi.

PROF. DR. PAMPAL KAYSERİ’YE DİKKAT ÇEKTİ

Depremin ardından CNN TÜRK canlı yayınında açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Süleyman Pampal, ‘Malatya’daki deprem ile Sivas’taki depremin birbiri ile bağı yok, farklı fay hatları üzerindeki depremler bunlar. Bölge hareketli, 6 Şubat depremlerinden sonra meydana gelen o büyük 2 kırılma sonrasında 60-70 bini bulan artçılar bölgede sismik aktiviteyi artırdı.” dedi.

Bu depremin doğal bir süreç olduğunu söyleyen Pampal, bunun devam edeceğini belirterek, ‘Asıl Kayseri civarında çatallaşır bu fay, Sultansazlığı’nın çevresinde çok fazla aktif fay var. Sivas geçmişte çok yıkıcı depremler yaşamış ilimizdir.’ ifadelerini kullandı.

Pampal sözlerini şöyle sürdürdü; Bu iki deprem Sivas-Merkez olarak gözüküyor, oldukça da derin bir mesafede. Normalde 8-10 kilometredir bizim üst merkezimiz, derinleştikçe daha geniş alanda ama daha az yıkıcı etkisi olur.

Bu fay zonu 7 üzeri deprem üretme potansiyeli olan bir fay, Develi, fayı, Erciyes fayı, bunlar Sultansazlığı çevresinde bulunan 7 üzeri deprem üretme potansiyeli olan faylar. Sivas’ı en yakın etkileyecek olan Deliler fayı (Sivas’tan Kayseri’ye kadar uzanan fay) kırılırsa Sivas’ı ciddi etkileyebilir.

Hayatın Her Alanına Dair Haberler Hakkında Tarafsızca Doğru Bilgiye Ulaşmanın Yolu ! Bizi Okuyun Haberiniz Olsun !