Haber Konseyi | Doğru Tarafsız Gazetecilik

SpaceX’e büyük şok! Deneme uçuşu sonrası yerde infilak etti

SpaceX’e büyük şok! Deneme uçuşu sonrası yerde infilak etti
702 views
04 Mart 2021 - 6:34

SpaceX’e büyük şok! Deneme uçuşu sonrası yerde infilak etti

 

SpaceX'e büyük şok! Deneme uçuşu sonrası yerde infilak etti

 

ABD’li uzay ve havacılık şirketi SpaceX Mars’a göndermeyi planladığı yeni nesil uzay aracı Starship’in yüksek irtifa uçuş denemesini gerçekleştirdi, fırlatma platformuna dikey inmeyi başaran araç bir süre bekledikten sonra infilak etti.
SpaceX’in 3. yüksek irtifa uçuş denemesini gerçekleştirdiği yeni nesil dev uzay aracı Starship, başarılı bir test uçuşunun ardından, platforma dikey ve yumuşak bir iniş gerçekleştirmesine rağmen, bir süre sonra motor bölümünde görülen alevlerin büyümesi sonucu büyük bir gürültüyle patladı.

Uzay şirketinin kurucusu ve CEO’su Elon Musk’un diğer araçlardan farklı olarak, Mars’a aynı anda onlarca kişi gönderme hayaliyle geliştirdiği dev boyutlu Startship’in daha önceki iki demesi de başarısızlıkla sonuçlanmıştı.

Teksas’ın Meksika sınırı yakınındaki deneme platformunda gerçekleştirilen uçuş sonrası gerçekleşen patlamaya yakıt tankında meydana gelen bir sızıntının sebep olduğu bilgisi paylaşıldı.

SN10 isimli uçuşun gün içinde ilk girişimi, fırlatmaya bir saniye kala bilgisayar sisteminde fark edilen bir problem yüzünden otomatik olarak iptal edilmişti.

 

 

Hayatın Her Alanına Dair Haberler Hakkında Tarafsızca Doğru Bilgiye Ulaşmanın Yolu ! Bizi Okuyun Haberiniz Olsun !