Haber Konseyi | Doğru Tarafsız Gazetecilik

İstanbul’da beklenen kar yağışına ilişkin peş peşe uyarılar… ‘Son yılların en soğuk ve karlı günleri…’

İstanbul’da beklenen kar yağışına ilişkin peş peşe uyarılar… ‘Son yılların en soğuk ve karlı günleri…’
425 views
09 Şubat 2021 - 13:04

İstanbul’da beklenen kar yağışına ilişkin peş peşe uyarılar… ‘Son yılların en soğuk ve karlı günleri…’

İstanbul'da beklenen kar yağışına ilişkin peş peşe uyarılar... 'Son yılların en soğuk ve karlı günleri...'

Meteoroloji’nin son dakika raporuna göre cuma gününden itibaren hava sıcaklıkları hızla düşecek ve pazar günü İstanbul ile birlikte Marmara Bölgesi’nin tamamında kar yağışı görülecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahminler eski müdürü Ahmet Uçar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada hava sisteminde anormal değişimler olmazsa son yılların en soğuk ve karlı günlerini görebileceğimizi duyurdu. Meteoroloji, İstanbul dahil çok sayıda kent için sarı ve turuncu kodlu uyarıda bulundu. Öte yandan, Çankırı, Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük, Bolu ve Kırıkkale’de kuvvetli rüzgar ve fırtına bekleniyor.

 

Meteoroloji’nin orta ve uzun vadeli tahminlerinde cuma gününden itibaren hava sıcaklıklarının düşeceği ve 14 Şubat pazar günü İstanbul ve Marmara Bölgesi’nin tamamında kar yağışı görüleceği duyuruldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahminler eski müdürü Ahmet Uçar sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında aşırı soğuk ve yağışlı hava sisteminde anormal değişimler olmazsa son yılların en soğuk ve karlı günlerini görebileceğimizi açıkladı.

Ahmet Uçar mesajında “Bu hafta sonundan itibaren ülkemizi etkisi altına alacak aşırı soğuk ve yağışlı sistem beklentilerimiz doğrultusunda gelişimine devam ediyor. Sistemde anormal değişimler olmazsa Marmara ve Karadeniz bölgesi bir hafta boyunca son yılların en soğuk ve karlı günlerini görebilir” ifadelerine yer verdi.

Resim

METEOROLOJİ’DEN ÇOK SAYI KENTE SARI VE TURUNCU KODLU UYARI

Meteoroloji, İstanbul dahil çok sayıda kent için sarı ve turuncu kodlu uyarıda bulundu.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın; güneyli yönlerden Marmara, Kuzey ve Kıyı Ege ile Orta ve Doğu Karadeniz’de kuvvetli ve kısa sürel fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden soba ve baca gazı zehirlenmeleri, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

İstanbulda beklenen kar yağışına ilişkin peş peşe uyarılar... Son yılların en soğuk ve karlı günleri...

ÇIĞ UYARISI

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 5-10 derece üzerinde seyredeceği tahmin edilen Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda kar erimesi bekleniyor. Kar erimesi nedeniyle su baskını ve dik yamaçlarda çığ oluşma riski bulunduğundan, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

METEOROLOJİDEN 7 İL İÇİN KUVVETLİ RÜZGAR VE FIRTINA UYARISI

Meteoroloji 9. Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, 7 ilde bugünden itibaren yarın akşam saatlerine kadar kuvvetli, zaman zaman hamleli fırtına etkili olacak.

Kuvvetli rüzgar ve fırtınanın hızının saatte 70 kilometreye kadar ulaşacağı öngörülüyor.

Açıklamada, soba ve baca gazı zehirlenmeleri, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması istendi.

METEOROLOJİ DUYURMUŞTU

Meteoroloji’nin ‘Orta ve uzun vadeli’ tahmin haritasında göre İstanbul’a 14 Şubat pazar günü kar yağışı geri dönüyor. Kar yağışının İstanbul ile birlikte Marmara’nın tamamı ile İç Anadolu Bölgesi’nde ve Karadeniz’de de etkili olacak.

İstanbulda beklenen kar yağışına ilişkin peş peşe uyarılar... Son yılların en soğuk ve karlı günleri...

MARMARA BÖLGESİ BUGÜN FIRTINALI

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü’nden yapılan son değerlendirmelere göre, bölgedeki sıcaklıkların mevsim normallerinin 6-12 derece üzerinde olacağı tahmin ediliyor.

Parçalı ve yer yer çok bulutlu havanın hakim olacağı bölgenin batısı ile Yalova çevrelerinde akşam saatlerinden itibaren sağanak bekleniyor.

Rüzgarın güneyli yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esmesi öngörüldüğünden soba ve baca gazı zehirlenmeleri, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması isteniyor.

Hayatın Her Alanına Dair Haberler Hakkında Tarafsızca Doğru Bilgiye Ulaşmanın Yolu ! Bizi Okuyun Haberiniz Olsun !